Bosbrand in de buurt van Sydney

In het Blue Mountains-gebied in de Australische deelstaat New South Wales, in de buurt van Sydney, woedt een grote bosbrand. Meer dan 200 brandweerlieden zijn uitgerukt. Inwoners van Blaxland en Warrimoo zijn gewaarschuwd dat ze hun huizen moeten verlaten. De bosbrand woedt in een gebied dat slecht toegankelijk is, waardoor het vuur alleen vanuit de lucht kan worden bestreden.

Volgens de brandweer verspreidt het vuur zich niet meer, maar als de windrichting vannacht verandert, lopen woningen in de omgeving gevaar. In New South Wales zijn temperature van 45,8 graden Celsius gemeten. De Greater Blue Mountains Area staat op de Werelderfgoedlijst en is een van de meest kwetsbare gebieden ter wereld als het gaat om bosbranden. Vorig jaar werden duizenden hectare grond en meer dan 200 woningen door verschillende bosbranden verwoest.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>