Sneeuwstorm Nepal: 26 doden en 85 vermisten

India-CIA_WFB_MapDinsdag was Nepal in de greep van een sneeuwstorm die tot nu toe aan zeker 26 bergbeklimmers en wandelaars het leven heeft gekost. De sneeuwstorm is vermoedelijk een uitloper van cycloon Hudhud die zondag en maandag over de oostkust van India raasde en 20 mensen het leven kostte. De sneeuwstorm in het Annapurna bergmassief veroorzaakte lawines op een wandelroute waar veel rugzaktoeristen gebruik van maken. Op dit moment is het hoogseizoen in Nepal, daardoor waren er veel toeristen op pad. Normaal gesproken is oktober in Nepal de veiligste maand om bergtochten te maken.

Hulpverleners zijn in de Himalaya nog altijd op zoek naar 85 vermisten. Dat aantal is gebaseerd op gegevens van kort voor de storm. Mogelijk wisten sommige wandelaars zelf een veilig heenkomen te zoeken. Woensdag werd vanuit een helikopter een groep wandelaars gezien, maar het toestel kon niet landen en vloog door. Reddingswerkers hebben tot nu toe 23 mensen gered, van wie 15 in een ziekenhuis in de hoofdstad Katmandu zijn opgenomen. De meeste slachtoffers komen uit Nepal. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er ook Nederlanders in het rampgebied, maar het is niet bekend hoeveel het er zijn en of er onder slachtoffers Nederlanders zijn. 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>