Stierengevecht Spanje: stieren ‘vechten terug’

Een stierengevecht in de Las-Ventas arena in Madrid liep heel anders dan de Spanjaarden gewend zijn: niet de stieren werden uitgeschakeld, maar de toreadors. Het stierengevecht rond het jaarlijkse San Isidro Festival moest voor het eerst sinds 35 jaar vroegtijdig worden gestaakt, omdat de stieren alle toreadors hadden uitgeschakeld. Een stier had een toreador met zijn hoorns in de benen geraakt en hem enkele malen in de lucht geworpen.

De man is ernstig gewond, maar verkeert buiten levensgevaar. De stier werd daarna door een invaller afgemaakt, maar vervolgens geraakt door een tweede stier. Een derde stier schakelde de derde toreador uit en toen ‘was het voor het publiek uit met de pret’. Een pleziertje dat onder druk staat: in 2010 werd Catalonië na de Canarische Eilanden de tweede Spaanse regio waar het volksvermaak werd verboden. Wereldwijd is er al jaren ophef over stierenvechten. Critici vinden het dierenmishandeling, maar veel Spanjaarden, onder wie premier Rajoy, zien het als een culturele typisch Spaanse traditie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>