Nederland gevraagd om advies over wateroverlast in Engeland

IMG_20160515_181522Nederland is om advies gevraagd over de wateroverlast in Engeland, dat al weken te maken heeft met zware stormen en hevige regenval. Een delegatie van Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen (UVW) en Deltares brengt op zondag 9 februari een bezoek aan de Britse regering voor een verkennend gesprek. Dit gesprek, op uitnodiging van de Britse overheid, heeft een verkennend karakter om Nederlandse expertise in te zetten tegen de wateroverlast in Engeland (bron: persbericht).

Het team van experts is samengesteld door Roeland Allewijn, directeur Veiligheid en Watergebruik van Rijkswaterstaat. ‘In Nederland hebben wij veel ervaring met het beheersen van de waterveiligheid. Graag gaan wij met onze Britse collega’s in gesprek of en hoe wij onze hulp kunnen aanbieden. Het gesprek zal gaan over de achtergronden van de huidige problemen en eventuele oplossingsrichtingen op korte en langere termijn’. Het initiatief is na dit gesprek aan de Britse overheid om aan te geven hoe een eventuele samenwerking verder gestalte krijgt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>