Grieks eiland opgeschrikt door zware aardbeving

Maandagochtend is het Griekse eiland Kefalonia, in de Ionische Zee ten westen van Griekenland, voor de tweede keer binnen een week opgeschrikt door een zware aardbeving. De beving had een kracht tussen 5,7 en 6,21 op de schaal van Richter, die van vorige week van 5,9. Toen raakten honderden huizen beschadigd, en werden scholen en overheidsgebouwen gesloten en stelde de overheid de noodtoestand in.

Dit keer zijn wegen en de tweede haven van het eiland beschadigd. Een nog onbekend aantal mensen is licht gewond geraakt. Delen van het eiland zitten zonder elektriciteit en stromend water. Uit voorzorg vluchtten veel bewoners uit hun huizen, maar buiten was het met slagregens en lage temperaturen niet beter.De scholen blijven in ieder geval tot woensdag dicht. Tot nu toe zijn er geen meldingen gemaakt van zware verwondingen of ingestorte gebouwen, maar de autoriteiten weten nog weinig van afgelegen gebieden van het eiland. In 1953 werden Kefalonia en het naburige eiland Zakynthos getroffen door een aardbeving van 7,2. Toen kwamen honderden mensen om het leven en was er van heel Kefalonia weinig meer over.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>