NASA laat zien: deze winter is bizar

IMG_20160517_104135Wereldwijd beleven we een bizarre winter. In de Verenigde Staten en Canada is het extreem koud, in Australië stervensheet en in Europa zou januari wel een de warmste aller tijden kunnen worden. In de hele wereld zijn de temperatuurverschillen extreem. Dat is te zien op een satellietkaart van de ruimtevaartorganisatie NASA: in het ene deel is het veel te koud, in het andere veel te heet. 

Op de kaart is vrijwel heel Europa rood gekleurd, dat betekent warmer dan het tienjarig gemiddelde. Nood-Amerika kleurt blauw tot donkerblauw: het tegenovergestelde. Australië kleurt vuurrood, de Niagara Watervallen en de Hudson rivier bij New York zijn bevroren en ook Suriname beleefde een voor die regio zeldzaam fenomeen: hagel. In Nederland is het 5 graden warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. Vergeleken met vorig jaar, toen het fors vroor, scheelt het een slordige 26 graden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>