Driehonderdduizend Amerikanen zonder drinkwater

In de Verenigde Staten zitten driehonderdduizend inwoners zonder drinkwater. Bij een ongeluk in een fabriek in Charleston, de hoofdstad van de staat West-Virginia, zijn chemicaliën in een rivier terechtgekomen die de belangrijkste bron voor drinkwater in de regio is. De chemische stof. die wordt gebruikt in de kolenindustrie, besmette drinkwater van een nabijgelegen waterzuiveringsinstallatie. Gouverneur Earl Ray Tomblin heeft in negen gemeenten de noodtoestand uitgeroepen. Bars en restaurants in de regio zijn gesloten en mensen moeten bij de supermarkt in de rij om flessen water te kopen. Kraanwater is alleen geschikt voor de wc.

In Ohio hadden tienduizenden inwoners gisteren maar beperkt drinkwater, omdat doorlaatkleppen van een waterzuiveringsinstallatie door de felle kou zijn bevroren. Inmiddels zijn de problemen daar opgelost. Noord-Amerika beleeft op dit moment de strengste winter in twee decennia. Het doet oudere inwoners herinneren aan de strenge winters van voor die tijd. De laatste twee decennia beleefden Canada en de Verenigde Staten een stuk zachtere winters. De beroemde Niagara Watervallen op de grens tussen beide landen is voor een groot deel bevroren en bieden een sprookjesachtige aanblik.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>