Britten maken zich op voor extreem weer en overstromingen

IMG_20160516_161545Komend weekend moeten de Britten zich opmaken voor extreem weer en overstromingen. Een harde westenwind vormt voor de hele westkust een bedreiging voor hoogwater, van Cornwall in het zuiden van Engeland tot Schotland in het noorden. Op veel plaatsen wordt gewaarschuwd voor windstoten. De Britse meteorologische dienst heeft honderden waarschuwingen voor hoogwater uitgegeven. Op 21 plaatsen in het land dreigen ernstige overstromingen.

Aan de kust van de regio’s Cornwall en Devon kunnen golven van wel tien meter hoog de kust bestoken. De Kustwacht raadt mensen aan niet naar het strand te gaan, omdat ze door de hoge golven kunnen worden meegesleurd. De stadjes Bude en Looe in Cornwall, aan de mondingen van rivieren, staan al voor een deel onder water. Ook een aantal doorgaande wegen in het zuidwesten van Engeland staan blank. De westenwind stuwt het water van de Atlantische Oceaan richting Britse kust. Omdat het veel heeft geregend, staat het peil in de rivieren al erg hoog. Extra water kan leiden tot overstromingen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>