Storm verpest kerst Britten

IMG_20160524_162816De zuiderstorm die in Nederland raast, heeft met name in Groot-Brittannië voor veel overlast gezorgd en het drukke kerstverkeer compleet ontregeld. Door de storm moesten twee veerboten van Calais naar Dover de nacht op zee ronddobberen, omdat ze door de harde wind de haven van Dover niet in konden binnenvaren. Aan boord zitten in totaal zo’n 640 mensen die er het beste van moeten zien te maken, omdat beide schepen niet zijn ingericht om er te overnachten.

De storm heef taan twee mensen het leven gekost. Automobilisten kregen te maken met harde windstoten en overstromingen. Het treinverkeer was ernstig ontregeld; hier en daar kwamen treinen vast te zitten  Ook het vliegverkeer heeft last van de storm. Huizen zijn beschadigd en 150.000 huishoudens zitten zonder stroom. vanwege stormschade op de rails. De storm trof vooral het zuiden van Engeland, maar nu krijgen Schotland en Noord-Ierland er flink van langs. Na de zuiderstorm trekt de komende uren een nieuwe storm over Schotland naar het zuiden.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>