Donkere romantische kerst in Toronto

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De Canadese miljoenenstad Toronto beleeft dit jaar een donkere kerst. Door een ijsstorm in het zuidoosten van Canada viel in Toronto de stroom uit. Zo’n 300.000 inwoners zaten zonder elektriciteit en op dit moment moeten nog 200.000 mensen ongewild een romantische kerst met alleen kaarslicht vieren. Dat meldt het elektriciteitsbedrijf Toronto Hydro.

Vanwege het slechte weer lopen de herstelwerkzaamheden moeilijk. ‘Medewerkers zagen letterlijk de bomen omvallen, terwijl ze probeerden de problemen op te lossen’, zei de topman van Toronto Hydro. Burgemeester Rob Ford wilde de noodtoestand uitroepen, maar heeft dat niet gedaan, omdat er volgens hem ‘geen reden toe was’.  De gemeenteraad heeft hem wegens wangedrag een aantal bevoegdheden ontnomen. In het geval van een noodtoestand zou de loco-burgemeester de leiding van de stad in handen hebben.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>