Midwesten VS geteisterd door noodweer

Map_of_USA_showing_state_namesHet midwesten van de Verenigde Staten maken zich op voor noodweer. De autoriteiten hebben gewaarschuwd voor zware stormen en wervelwinden. Het gaat om tien staten, waar bij elkaar zo’n 53 miljoen mensen wonen. Illinois, de staat waar de miljoenenstad Chicago ligt, is al getroffen door een windhoos.  Vanwege het slechte weer werd een American football wedstrijd in het Soccer Field stadion stilgelegd en moest het publiek de arena verlaten.

De nationale weerdienst waarschuwt voor ‘extreem destructief en dodelijk’ weer, dat snel kan veranderen, waardoor mensen kunnen worden verrast. In deze tijd van het jaar zijn stormen ongewoon in de VS, omdat de lucht niet warm genoeg meer is om ze tot ontwikkeling te laten komen. Maar in het Midwesten is het op dit moment uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>