Britten maken zich op voor zware herfststorm

Nederland staat maandag de eerste najaarsstorm te wachten, maar die zal eerst over Engeland en Wales razen. Miljoenen Britten zijn gewaarschuwd voor een zeer zware storm, die rond middernacht de zuidwestkust bereikt. Der storm is al omgedoopt in Judasstorm. Voor dit gebied is code oranje afgegeven. De storm bereikt het land bij Conrwall en trekt dan over grote dele n van Engeland en Wales. Zware windstoten tot 120 kilometer per uur kunnen lokaal veel schade aanrichten, waarschuwen Britse meteorologen. Ook kunnen er overstromingen komen: plaatselijk kan in zes uur tijd 25 millimeter regen vallen.

Speciale teams zijn al bezig om stenen in beekjes en kleine rivieren weg te halen die een doorstroming van het verwachte water kunnen verhinderen. Op sommige plaatsen kan de elektriciteit uitvallen en kunnen wegen onbegaanbaar worden. Tijdens de ochtendspits op maandag wordt dan ook een verkeerschaos verwacht. Nu al wordt de storm vergeleken met de storm van 1987 die in het hele landveel schade aanrichtte. Tegen het middaguur heeft de najaarsstorm naar verwachting de Noordzee bereikt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>