Zware aardbeving in Pakistan

Dinsdag vond in het zuidwesten van Pakistan een zware aardbeving plaats, met en kracht van 7,7 op de schaal van Richter. De natuurramp vond plaats in de dunbevolkte provincie Beloetsjistan. De beving werd gevoeld in de grootste Pakistaanse stad Karachi, zo’n 200 kilometer verderop, tot aan de Indiase hoofdstad Dehli aan toe, dat zo’n 1500 kilometer van het epicentrum vandaan ligt. Er is veel schade aan huizen. Aanvankelijk leek het dodental naar verhouding mee te vallen, maar inmiddels is dat opgelopen tot boven de 270. De autoriteiten vrezen dat dit nog zal toenemen.

Zeker evenveel mensen zijn gewond geraakt. Zo’n 90 procent van de huizen is verwoest. Veel bewoners wonen hier in lemen huizen, die niet zijn bestand tegen zware aardbevingen. Militairen en hulpverleners zijn met helikopters naar het getroffen gebied gebracht, om overlevenden te zoeken en een noodhospitaal op te richten. In de regio komen regelmatig aardbevingen voor. Begin dit jaar vond in het grensgebied met Iran een beving plaats met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Daarbij kwamen in Pakistan 35 mensen op het leven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>