Veel mensen op de vlucht voor tyfoon Man-yi

Japan is in de greep van tyfoon Man-yi. De orkaan (die in Azië tyfoon heet) raasde maandag over het midden van het land. De tyfoon gaat gepaard met hevige regenval, overstromingen en harde wind. Maandagavond werden er windsnelheden tot 162 kilometer per uur gemeten. In delen van het land ligt het trein- en vliegverkeer plat. Twee mensen kwamen om het leven en zeker 400.000 mensen moesten worden geëvacueerd.

In Kyoto alleen al moesten 260.000 inwoners hun huizen verlaten, omdat de rivier die door de stad stroomt, buiten haar oevers is getreden. In Fukushima, ten noorden van Kyoto, werden meer dan 80.000 mensen geëvacueerd. Man-yi vormt daar een bedreiging voor de kerncentrale, waar het de laatste tijd radioactief water lekte door scheurtjes in opslagtanks. Het regenwater wordt er rechtstreeks de oceaan ingepompt, om te voorkomen dat er regenwater in de tanks met radioactief afval stroomt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>