Bosbranden bedreigen water- en stroomvoorziening San Francisco

De bosbranden in het natuurgebied Yosemite National Park, zo’n 240 kilometer ten oosten van San Francisco, bedreigen de water- en stroomvoorziening van de stad aan de Californische westkust. De stad krijgt 85 procent van haar water uit een waterreservoir dat op 6 kilometer van de branden ligt en twee van de drie waterkrachtcentrales moesten buiten bedrijf worden gesteld.

Daardoor moet de stad interen op haar reserves en extra elektriciteit moet inkopen. Gouverneur Jerry Brown heeft de noodtoestand voor het getroffen gebied afgekondigd, maar nu ook voor San Francisco.  Daardoor komt er vanuit de federale overheid geld vrij om te voorkomen dat de stad een tekort krijgt aan water en elektriciteit. De branden woeden sinds vorige week zaterdag en hebben zo’n 200 hectare natuurgebied in vlammen gezet. De meer dan 2000 brandweerlieden die zijn ingezet, hebben tot nu toe slechts 5 procent van de branden onder controle. Duizenden mensen moesten worden geëvacueerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>