Opnieuw bosbranden in Californië

Voor de tweede keer in nog geen drie weken tijd wordt een deel van de Amerikaanse staat Californië geteisterd door bosbranden. De autoriteiten van het district Riverside County hebben de noodtoestand afgekondigd. Over de oorzaak is nog niets bekend. Door de harde droge wind kan het vuur snel om zich heen grijpen. Tot nu toe zijn meer dan 26 huizen verwoest en worden 500 woningen door de vuurzee bedreigd.

Meer dan 1800 mensen moesten worden geëvacueerd. In de buurt van Palm Springs, ten oosten van Los Angeles, is inmiddels meer dan 7000 hectare natuurgebied in vlammen opgegaan. Het vuur bedreigt de woestijnstad Cabazon (in de buurt van Palm Springs) die gedeeltelijk is ontruimd. Ook vier andere plaatsen zijn ontruimd. De brandweer is uitgerukt met meer dan 1400 brandweerlieden en 9 blushelikopters. Tot nu toe zijn er zes gewonden, onder wie vijf brandweerlieden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>