Zonsverduistering in Australië en Nieuw-Zeeland

Vrijdag beleefden de bewoners van delen van Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië een zonsverduistering. Het was de tweede keer in een half jaar tijd dat dit natuurverschijnsel zich voordeed. Wetenschappers en andere mensen van over de hele wereld waren naar het zuidelijk halfrond gekomen om getuige te kunnen zijn van het schouwspel. Bij een zonsverduistering schuift de maan tussen de zon en de aarde door en werpt de maan een schaduw op de zon.

Letterlijk is daarbij eigenlijk sprake van een aardeverduistering, omdat de aarde door die schaduw wordt verduisterd. In november was het natuurschouwspel ook al te zien op het zuidelijk halfrond. Toen ging het om een totale zonsverduistering; dit keer was ongeveer 95 procent van de zon afgedekt. De eclips duurde 3 tot 6 minuten, afhankelijk waar mensen ernaar keken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>