Kersebloesemseizoen in Japan van start

In de Japanse hoofdstad Tokio is het jaarlijkse kersebloesemseizoen van start gegaan: voor Japanners het begin van de lente. De sakura (Japans voor kersenbloesem) staat in volle bloei: uitzonderlijk vroeg in vergelijking met andere jaren. Snakken we in een ijskoud Nederland naar de lente, in Tokio is het met 15 graden zeer zacht. daardoor zijn de kersenbloesems 12 dagen vroeger dan gewoonlijk opengegaan: dat kwam sinds 1953 maar twee keer zo vroeg in het jaar voor.

Kersenbloesem is een symbool voor de vergankelijke schoonheid in Japan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest de bloesem de Japanners motiveren. Zo schilderden kamikazepiloten kersenbloesems op de flanken van hun vliegtuigen. Het kersenbloesemseizoen duurt slechte een paar dagen en is traditioneel een hoogtepunt voor Japanners om er massaal eropuit te trekken om onder een bloeiende boom te picknicken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>