Amateur goudzoeker vindt enorme goudklomp

IMG_20160527_135354In Australië heeft een amateur goudzoeker een enorme klomp goud gevonden. De man wil liever anoniem blijven, maar zette zijn vondst op YouTube. Tijdens een zoektocht met een metaaldetector ontdekte hij een klomp van 5,5 kilo goud op een diepte van 60 centimeter. De vondst is uiterst zeldzaam, aldus kenners. De waarde zal hoog zijn, al staat nog niet vast welk deel van de klomp uit zuiver goud bestaat.

Het is gevonden in de regio Ballarat: het goud dat daarvandaan komt, is altijd van hoge kwaliteit. Voorlopig wordt de waarde geschat op 280.000 dollar (210.000 euro). De gelukkige vinder had veel geld in de metaaldetector geïnvesteerd en hoopte goud te vinden om er zijn huis mee af te kunnen betalen. Ongetwijfeld zal hij nog wat over hebben om er nog wat meubeltjes van te kopen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>