Aardbevingenzwerm in zuiden Californië

In het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn de afgelopen uren tientallen kleine aardbevingen geregistreerd. De zwaarste had een kracht van 5,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ten oosten van de stad San Diego, bij de grens met Mexico. Amerikaanse seismologen spreken van een actieve zwerm bevingen aan de zuidrand van de San Andresbreuk, de meest actieve sinds de jaren zeventig.

Ze verwachten dat het de komende dagen nog doorgaat. Tot nu toe zijn er zeker zeventig aardschokken gemeten, tot nu toe zonder ernstige schade. In het Midden-Amerikaanse El Salvador, dat ook op de zogeheten Ring van Vuur ligt (de cirkel vulkanen en aardbevingen  rondom de Grote Oceaan) is een aardbeving gemeten met de kracht van 7,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 177 kilometer van de hoofdstad San Salvador.  Er is een tsunamiwaarschuwing uitgegaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>