Modderstromen Oostenrijk

IMG_20160527_175927Hevige regenval en onweer hebben in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark (Stiermarken) tot modderstromen en aardverschuivingen geleid. Straten, water –en elektriciteitsleidingen zijn vernield. Een modderlawine heeft het dorp St. Lorenzen in het Paltenthal, in het oosten van de deelstaat, verwoest en gedeeltelijk van de buitenwereld afgesloten. In totaal moesten zo’n 200 mensen worden geëvacueerd, veelal met behulp van helikopters.

In een ander dorp werd een 47-jarige man door een modderlawine bedolven. Hij  kwam om het leven. Voor zover bekend zijn bij de aardverschuivingen geen Nederlanders in de problemen gekomen, meldt de ANWB. De aanhoudende regen is vannacht gestopt en het waterniveau van het riviertje de Mur daalt weer. De Mur stroomt door Graz de hoofdstad van Steiermark: gevreesd werd dat de ‘Pegel’ (waterpeil) er de kritieke 7 meter zou bereiken, maar die staat nu op 5,74. Die kan nog wat stijgen, ‘maar niet veel’, aldus de landelijke waarschuwingscentrale. van worden er nu niet meer verwacht. Ook in het rampendorp St. Lorenzen noemt de brandweer de toestand ‘stabiel’. 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Modderstromen Oostenrijk

  1. nina

    ik vind poep lekker

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>