Zeker zes bergbeklimmers dood door lawine Franse Alpen

In de Franse Alpen zijn zeker zes bergbeklimmers omgekomen door een lawine. Update: het dodental is aan het begin van de middag opgelopen tot negen.  Het ongeluk gebeurde rond half zes vanochtend. Zeven mensen raakten gewond. In totaal zou het gaan om twintig slachtoffers; de politie zoekt nog naar vermisten. De lawine vond plaats op de Mont Maudit, ten noorden van de Mont Blanc, op de grens met Italië.

Waarschijnlijk waren de klimmers op weg naar die berg, met 4810 meter de hoogste van Europa. Een van de routes naar de Mont Blanc voert over de Mont Maudit (circa 4000 meter hoog) die deel uitmaakt van het Mont Blanc-massief (zie foto). De oorzaak van de lawine is nog niet bekend. Volgens de burgemeester van het nabijgelegen Chamonix had geen enkele weerdienst gewaarschuwd voor verhoogd lawinegevaar. Het is het vierde ongeluk in korte tijd in de Alpen. Vorige week kwamen zeven bergbeklimmers om bij twee ongelukken in Zwitserland. Zaterdag kwam een Nederlander om in Zwitserland: hij gleed uit en stortte 700 meter omlaag.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>