Britten bereiden zich voor op nog meer overstromingen

In grote delen van Groot-Brittannië zetten de Britten zich schrap vanwege de dreiging van nieuwe overstromingen. Er wordt opnieuw veel regen verwacht in gebieden die door dagenlang aanhoudende regenval al te kampen hebben met wateroverlast. De Enviremont Agency (EA) heeft zeven flood warnings en 36 flood alerts doen uitgaan. Een flood warning houdt in dat er onmiddellijk actie nodig is, bij een flood alert moeten mensen zich voorbereiden op mogelijke overstromingen.

 

Het Britse Meteorologische Instituut heeft een amber alert (code rood) uitgegeven voor de Midlands en een iets mildere waarschuwing (code geel) voor zuidwest Engeland. Deskundigen zeggen dat er niet uitzonderlijk veel regen wordt verwacht, maar omdat de rivieren al overvol zitten en de bodem doorweekt is, kan het toch wateroverlast veroorzaken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>