Dodental watersnood Rusland opgelopen tot 144

Het dodental van de overstromingen in de Russische regio Krasnodar aan de Zwarte Zee is opgelopen tot 144. Tientallen mensen worden nog vermist. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield noodweer huis in het gebied rondom de stad Krymsk. In één nacht viel evenveel regen als normaal in twee maanden tijd. De meeste mensen werden in hun slaap overvallen door het water en konden niet meer wegkomen. Anderen probeerden via het dak van hun huis te vluchten. President Poetin heeft de getroffen regio zaterdag bezocht.

Hij stelt een onderzoek in naar de overstromingen hij wil weten of er genoeg is gedaan om de ramp te voorkomen. Veel getroffen inwoners geven de autoriteiten de schuld van de ramp. Omdat het waterpeil in een reservoir bij de Zwarte Zee te snel zou kunnen stijgen, werden noodsluizen opengezet. Dat zou samen met het noodweer voor de overstromingen hebben gezorgd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>