Zeker 32 doden bij busongeluk Mexico

Bij een busongeluk in Mexico zijn zeker 32 doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt, van wie er zeven slecht aan toe zijn. Het ongeluk gebeurde in de provincie Guerrero in het zuidwesten van het land, ongeveer 2,5 uur rijden van de hoofdstad Mexico Stad. De bus raakte van de weg en stortte 300 meter naar beneden in een ravijn. Op het moment van het ongeluk regende het erg hard.

In de bus zaten aanhangers van de linkse Mexicaanse Arbeiderspartij (PT), een relatief kleine partij die steun biedt aan de linkse presidentskandidaat Andres Manuel Lopez Obrador. Zondag 1 juli gaan de Mexicanen naar de stembus. In Mexico komen geregeld verkeersongelukken voor: elk jaar komen daardoor honderden mensen om het leven.  In april vielen 53 doden toen een vrachtwagen op een snelweg in Veracruz op een bus botste: het was een van de zwaarste ongelukken ooit in Mexico.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zeker 32 doden bij busongeluk Mexico

  1. Snel geld

    Ik ben wel eens buiten Mexico-stad geweest en daar valt met een grote bus niet normaal te rijden. Heel voorzichtig hoort men te zijn, anders stort met zo het ravijn. Vreselijk natuurlijk, bedankt voor je bericht!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>