Zware aardbeving bij Atleh

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Bij Indonesië heeft een zware aardbeving plaatsgevonden: zo’n 500 kilometer voor de kust van Atjeh in Noord-Sumatra. De beving zou een kracht van 8,9 op de schaal van Richter hebben gehad en in de verre omgeving zijn gevoeld.  Er is een tsunami-waarschuwing afgegeven voor de hele Indische oceaan. Earthquake-report.com meldt een ‘grote extreem gevaarlijke aardbeving honderden kilometers voor de kust van Banda Aceh’.

 

Op 26 december 2004 was er een aardbeving op ongeveer dezelfde plek: een zeebeving in de Indische Oceaan. De beving veroorzaakte een vloedgolf die zich in verschillende richtingen over de oceaan verspreidde. De tsunami had ongeveer 230.000 doden als gevolg in veel landen rondom de oceaan. Alleen al in de Indonesische provincie Atjeh verloren 135.000 mensen het leven. Het was één van de ergste natuurrampen in de recente geschiedenis.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>