Zwaarste storm sinds 50 jaar treft Japan

Japan werd dinsdag geteisterd door de zwaarste storm sinds 50 jaar. Volgens het hoofd van het Japans meteorologisch Bureau kwam het sinds 1959 niet meer voor dat de hoofdstad Tokyo door zo’n zware storm werd getroffen. De storm had soms een windkracht twaalf en legde het openbare leven lam. Er was een waarschuwing gegeven voor tornado’s.

Aan de kust werden golven van tien meter hoog verwacht. De storm ging gepaard met grote hoeveelheden regen. Aan het begin van de avond plaatselijke tijd bereikte de orkaan de hoofdstad. De autoriteiten meldden twee doden en honderden gewonden. Rond Tokyo moesten meer dan 500 vluchten worden geannuleerd. Veel treinen reden niet en bootverbindingen waren verbroken. Duizenden huizen zaten zonder stroom. Uit voorzorg bleven veel bedrijven en winkels gesloten. Japan heeft vaker met zware stormen te maken, maar die komen meestal rond oktober voor.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>