Scheepsramp Nieuw-Zeeland – drenkeling dobbert 16 uur in zee

Bij een ongeluk met een vissersboot bij Nieuw-Zeeland zijn zeker vier bemanningsleden omgekomen. Vier mensen worden vermist, onder wie een kind van zeven. De kustwacht wist een overlevende uit het water te halen. Hij was ernstig onderkoeld, omdat hij zich 16 uur lang aan een drijvend olievat had vastgeklampt.

Om in leven te blijven, had hij het vat Wilson genoemd, naar de film ‘Castaway’ met Tom Hanks. ‘Ik zong hem toe, sprak met hem: ik deed alles om in leven te blijven’, vertelde de 44-jarige Dallas Reedy. Hij zei dat hij op het punt had gestaan de strijd op te geven, vlak voordat hij werd gered. Het schip de Easy Rider was ’s nachts gekapseisd en daarna gezonken. Pas 14 uur later merkten de autoriteiten dat er iets mis moest zijn. Bij de zoekactie werden twee helikopters en zeven boten ingezet.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>