Overstromingen Australië houden aan

Grote delen van het oosten van Australië hebben al dagenlang te kampen met zware regenval en overstromingen. Vooral de deelstaat New South Wales is getroffen, maar ook in Queensland en Victoria is er veel wateroverlast. De overstromingen hebben tot nu toe aan twee mensen het leven gekost. In het stadje Wagga Wagga in New South Wales moesten alle inwoners (circa 9000) hun huis verlaten, omdat de dijken van de Murrumbidgee rivier dreigen door te breken. Premier Gillard heeft gezegd dat het leger paraat staat om te helpen.

Afgelopen weekend werden duizenden inwoners van Sydney en omgeving gedwongen te evacueren. De aanhoudende regenval is ook een forse tegenslag voor de toeristenindustrie in de regio binnen- en buitenlandse bezoekers moeten een veilig heenkomen zoeken. Vorig jaar werd Queensland ook al getroffen door zware overstromingen. Toen vielen er minstens 35 doden, sloegen 200.000 mensen op de vlucht en werd driekwart van de deelstaat tot rampgebied uitgeroepen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>