Evacuaties na overstromingen noordoosten Australië

Het noordoosten van Australië heeft zwaar te lijden onder hevige regenval. Overstromingen veroorzaken de verplichte evacuatie van hele dorpen. Zo werd vandaag de bevolking geëvacueerd van St. George, 440 kilometer ten westen van de stad Brisbane, omdat de rivier de Balonne er buiten haar oevers trad.

Dat gebeurt voor de derde keer in twee jaar tijd, maar dit keer lijkt de situatie ernstiger: het water dreigt tot anderhalve meter boven het recordniveau uit te komen  De premier van de getroffen deelstaat Queensland zei dat de dijken in St. George niet hoog genoeg zijn voor al dat water. Vorig jaar werd Queensland getroffen door de zwaarste overstromingen in tientallen jaren: die kostten toen 30 mensen het leven. Op dit moment staat het dodental op twee. De politie gaat huis naar huis om de 3800 bewoners te dwingen te vertrekken, maar blijft zelf aanwezig, om  plundering te voorkomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>