Scheepsramp bij Papoea-Nieuw-Guinea

Voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea is een veerboot gezonken met circa 350 mensen aan boord, Verschillende bronnen melden wisselende aantallen opvarenden. Voor zover bekend, hebben reddingswerkers tot nu toe 219 mensen uit het water gered. Gevreesd wordt dat er tenminste 100 zijn verdronken. De veerboot Pabaul Queen was op weg van een kleiner eiland naar het hoofdeiland van Papoea-Nieuw-Guinea. Het schip zonk 16 kilometer voor de kust van Finschhafen, ongeveer 80 kilometer van Lae, de eindbestemming van de boot.

Over de oorzaak van het ongeluk is weinig bekend. De Australische kustwacht kreeg een satellietmelding van noodvuurwerk toen het schip al bijna was vergaan. Koopvaardijschepen in de buurt helpen met de reddingsactie. Een Australisch vliegtuig, drie helikopters en zes schepen speuren de zee af naar opvarenden. Premier Gillard spreekt van een tragedie en zei alle mogelijke hulp toe.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>