Koudegolf Europa kost tientallen mensenlevens

IMG_20160516_161545Op dit moment trekt een koudegolf door Europa, die de komende dagen ook Nederland bereikt. Vannacht viel de eerste sneeuw in ons land. De kou verspreid zich vanuit Rusland en krijgt heel Europa in zijn greep. Halen wij alvast de schaatsen van zolder: in Europa heeft het winterweer al aan tientallen mensen het leven gekost: in Polen zeker 10, in Oekraïne 18. Van hen zijn 12 mensen op straat doodgevroren.

 

Ziekenhuizen in het land hebben tot nu toe meer dan 400 mensen met bevriezingsverschijnselen behandeld. De temperatuur ligt overdag rond de min 15 graden en ’s nachts onder de min 20. Ook in Roemenië en de Baltische staten zijn mensen aan de kou overleden. In Letland kan het ’s nachts 30 graden vriezen. In Warschau is het overdag 15 graden onder nul. De Poolse politie roept de bevolking op om kwetsbare mensen in de gaten te houden, zoals daklozen en alcoholisten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>