Tsunami-waarschuwing na zware aardbeving Sumatra

Vanochtend vroeg lokale tijd heeft aan de westkust van Sumatra een zware aardbeving plaatsgevonden. Het epicentrum lag op een diepte van 33 kilometer op 105 kilometer van Sumatra en 423 kilometer ten zuidwesten van Banda Atjeh. Meldingen over de kracht van de beving variëren van 7,3 tot 7,6 op de schaal van Richter. De Indonesische overheid heeft een tsunami-waarschuwing afgegeven. CNN meldt dat de Pacific Warning Center een lokale en geen internationale waarschuwing heeft afgegeven.

Uiteindelijk blijkt er weinig schade te zijn en voor zover bekend zijn er geen slachtoffers. Na het nieuws over de aardbeving sloegen inwoners in Banda Atjeh in paniek op de lucht uit gebouwen, aldus ooggetuigen. In 2004 werd de regio zwaar getroffen door een aardbeving en een daaropvolgende tsunami, waarbij meer dan 200.000 mensen om het leven kwamen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>