Gestrand schip Nieuw-Zeeland breekt in tweeën

Het vrachtschip Rena dat begin oktober voor de kust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland op een rif vastliep, is in tweeën gebroken (klik hier voor videofilmpje). De ramp gebeurde zaterdagnacht, toen een zware storm over zee raasde met golven tot 6 meter hoog. Het voorstuk van het schip ‘Rena’ zit nog op het rif vast, het achterstuk is zo’n dertig meter weggedreven. Zo‘n driehonderd containers zijn overboord gespoeld en zullen waarschijnlijk in zee zinken. Sommige containers bevatten gevaarlijke stoffen. 

Nadat de Rena was vastgelopen, stroomde circa 50.000 ton stookolie in het water, voordat een deel van de olie uit het schip kon worden gepompt. Het is de grootste milieuramp ooit in Nieuw-Zeeland. Gevreesd wordt dat er nu opnieuw olie in het water terechtkomt. De minister van Milieu verwacht dat het ronddrijvende achterdeel spoedig zal zinken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>