Gestrande schip Nieuw-Zeeland breekt in tweeën

Het containerschip Rena, dat in oktober voor de kust van Nieuw Zeeland op een rif liep, is in tweeën gebroken. Een scheur die er al in zat, is steeds groter geworden. Volgens de New Zealand Herald zitten beide helften stevig in het rif vast, mogelijk zijn ze onder water nog met elkaar verbonden. De meeste olie was al uit het schip weggepompt, maar er staan nog 900 containers op het schip. De Bay of Plenty, waarin het schip vastzit, wordt op dit moment geteisterd door hevige regen, wind en onweersbuien. Daardoor is het nu niet mogelijk de containers op het schip te bergen.

De inwoners in de omgeving maken zich vooral zorgen om wat er met de containers kan gebeuren. Het schip liep op 22 oktober vast voor de kust van Tauranga in het noorden van Nieuw-Zeeland. Door de averij stroomde 360 ton zware olie de oceaan in: de grootste milieuramp ooit in dit land.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>