Veel schade in historische Thaise koningsstad door wateroverlast

De overstromingen die de laatste maanden Thailand in hun greep houden, hebben veel schade aangericht aan de historische stad Ayutthaya. De vroegere koningsstad staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Grote delen van de stad staan onder water. Op sommige plekken staat het water drie meter hoog. Experts vrezen dat meer dan tweehonderd jaar oude kloosters, burchten en andere monumenten zwaar beschadigd zijn.

Een groot Buddhabeeld lijkt nu te drijven. In het verleden waren er veel kanalen in en rond de stad, maar die zijn door de jaren heen dichtgegooid en door wegen vervangen. Daardoor kunnen grote hoeveelheden water hun weg niet meer vinden. Experts van Unesco gaan samen met experts uit Venetië en Nederland bestuderen wat er moet gebeuren. De overstromingen hebben tot nu toe aan meer dan 520 mensen het leven gekost. De watersnood greep de 83-jarige koning Bhumibol zo aan dat hij in shock in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>