Noodweer blijft Italië en Zuid-Frankrijk teisteren

Noodweer teistert Italië en het zuiden van Frankrijk en heeft er voor grote overlast gezorgd. hebben nog altijd te maken met noodweer. Darbij staat ook nog eens een stormachtige wind. Langzaamaan trekt het noodweer naar het oosten weg, maar vandaag regent het er nog steeds flink door. De regen kwam dagenlang met bakken naar beneden en zorgt voor  wateroverlast, maar ook voor grondverschuivingen. Daardoor werden wegen onbegaanbaar en moesten worden afgesloten.  Door de zware regenval staan straten en huizen blank.

In Italië vielen tot nu toe zeker 20 doden. Het waterpeil van de Po is dit weekend met vijf meter gestegen en vormteen bedreiging voor Turijn, maar volgens de autoriteiten is de situatie nog onder controle. In het departement Var in Frankrijk zijn ruim 2000 mensen geëvacueerd. Daar viel de afgelopen drie dagen 200 tot 300 milliliter regen: net zoveel regen als normaal in drie maanden. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden en zeker 3300 Fransen zitten zonder stroom.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>