Sneeuwstorm noordoosten VS eist elf doden

In het noordoosten van de Verenigde Staten is de winter zeldzaam vroeg ingevallen: er ligt een dik pak sneeuw, op sommige plekken meer dan 60 centimeter. Elf mensen zijn overleden en meer dan drie miljoen mensen zaten zondagnacht zonder stroom. Omdat de sneeuw zo vroeg is gevallen, levert dat extra gevaarlijke situaties op.

De meeste bomen zitten nog volop in het blad: onder de last van de sneeuw worden takken te zwaar en breken af. De sneeuwval heeft het verkeer op de weg, in de lucht en op het spoor danig ontregeld en voor veel verkeersongelukken gezorgd. Luchthavens zijn gesloten en zeker duizend vluchten zijn geannuleerd. In de staten New Jersey, Connecticut en Massachusetts is de noodtoestand uitgeroepen. Het is niet voor het eerst  dat in deze regio zo vroeg in het jaar sneeuw valt, maat de grote hoeveelheid heeft het record uit 1925 gebroken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>