Zware sneeuwstorm teistert noordoosten VS

Het noordoosten van de Verenigde Staten is dit weekend verrast door een zware sneeuwstorm. Het komt wel vaker voor dat er zo vroeg in het jaar sneeuw valt, maat de grote hoeveelheid heeft het record uit 1925 gebroken. Ook in New York ligt met 10 centimeter al meer sneeuw dan tijdens het vorige record in 1869. Veel bomen zitten nog volop in het blad, bezwijken onder de last van de sneeuw en sleuren in hun val stroomkabels mee.

Twee miljoen huishoudens zitten zonder stroom: onder meer in Maryland, Pennsylvania en West-Virginia. Enkele luchthavens zijn gesloten en zeker duizend vluchten zijn geschrapt. Zeker drie mensen kwamen om. De Amerikaanse staten New York, New Jersey, Connecticut en Massachusetts gaven een weeralarm af. De sneeuwval trok van Pennsylvania naar Massachusetts, maar bedekte ook delen van Virginia en Maryland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>