Noordoosten VS zet zich schrap voor sneeuwstorm

Is het in Nederland met temperaturen tot 18 graden zacht voor de tijd van het jaar, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan ziet het weer er heel anders uit. Daar wordt het steeds kouder, met waarden onder het vriespunt. De Amerikaanse weerdiensten verwachten op veel plaatsen in het noordoosten ruim 20 centimeter sneeuw; daar geldt vanaf vandaag een ‘Winter Storm Warning’.

 

Een stevige koude noordoostenwind nadert de oostkust. Hierdoor wordt koude lucht aangevoerd naar onder andere Maine, New York en Pennsylvania. Tegelijkertijd komt er vanuit het zuidoosten een storing met veel wind en zware natte sneeuw. Omdat de bomen nog volop hun herfstpracht tonen, kunnen bladerrijke takken het al snel begeven onder het gewicht van een pak sneeuw en aantrekkende wind. Verwacht wordt dat in sommige gebieden veel huishoudens de komende dagen zonder stroom komen te zitten, als elektriciteitskabels worden vernield. Zondag trekt de sneeuwstoring verder naar het noorden. Verwacht wordt dat de kou daarna dagenlang blijft hangen over het noordoosten van de Verenigde Staten en dat het sneeuwdek dan ook een tijd zal blijven liggen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>