Extreem vroege sneeuwval verrast Oostenrijk en Italië

Oostenrijk en Italië zijn overvallen door extreem vroege sneeuwval. De ANWB waarschuwt toeristen dat ze zich moeten instellen op extreme weersomstandigheden. In Oostenrijk was korte tijd sprake van chaos. Meteorologen nomen het een ‘winterprik’, maar voorspellen dat de sneeuw snel wegsmelt. In Oostenrijk was sprake van overlast in Salzburg, Tirol, Steiermark, Karinthië en Boven-Oostenrijk. Op veel plaatsen viel meer dan 40 centimeter sneeuw.

 

Op de Tauernroute vielen hier en daar spoorverbindingen uit, omdat ruim twee kilometer hoogspanningslijnen beschadigd raakten. Pendeldiensten moesten plaatselijke bewoners uit de brand helpen. Ook in het westen van Oostenrijk vielen verschillende spoorwegroutes uit. In Tirol is sprake van lawinegevaar en in het Tauerntal viel de stroom: daar zaten tienduizenden mensen zonder stroom. Volgens de ANWB moeten vakantiegangers in Italië vooral in het noordoosten voorbereid zijn op sneeuw,. Met name op bergwegen boven de duizend meter kan het gevaarlijk zijn. De ANWB adviseert de winterbanden te gebruiken. Tot nu toe was het in het Alpengebied juist vrij warm. De temperaturen in de dalen ligt de komende dagen naar verwachting boven de 20 graden: de vers gevallen sneeuw zal dan ook snel verdwijnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>