BP verantwoordelijk voor olieramp Golf van Mexico

De oliemaatschappij BP is verantwoordelijk voor de enorme olieramp die vorig jaar in de golf van Mexico plaatsvond. Dat staat in een rapport van een onderzoeksteam van de Amerikaanse kunstwacht en de toezichthouder op olieboringen BOEMRE, dat vandaag is vrijgegeven. Vorig jaar april kwamen bij een explosie op het booreiland Deepwater Horizon elf mensen om het leven. De olieramp die erop volgde, leidde tot miljarden dollars schade en werd daarmee de grootste in de Amerikaanse geschiedenis.

 

In totaal lekte zo’n achthonderd miljoen liter ruwe olie in zee en werden honderden kilometers kust besmeurd. Volgens het rapport is de olieramp te wijten aan een reeks foute technische beslissingen bij BP. Daardoor kwamen de veiligheid van het personeel van het booreiland en van het milieu in het geding. De dag voor het ongeluk werk een te zwakke cementen afdekplaat op het boorgat geplaatst; daarnaast plaatste BP een stalen behuizing in de bron op een instabiel deel van de zeebodem.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>