Aantal doden door noodweer Azië loopt op

De zware regenval op de Filippijnen en in Zuid-Korea houdt nog steeds aan. Het aantal doden loopt nog steeds op: op de Filippijnen zeker 25, in Zuid-Korea zeker 40. De Filippijnen hebben al dagen last van een tropische storm die zeker 25 mensen het leven kostte. Ze werden meegesleurd in modderstromen, verdronken of kwamen terecht onder vallende bomen. In Zuid-Korea is het aantal doden door het noodweer opgelopen tot zeker 40.

In Chuncheon in het noorden van Zuid-Korea werd een aantal hotels bedolven onder een modderlawine. De landverhuizingen waren het gevolg van de hevige regenval. In de hoofdstad Het regent al weken in het land. Seoel is sinds dinsdag zeker een halve meter regen gevallen.  Delen van de stad staan onder water (zie foto). Weerkundigen voorspellen dat de regen voorlopig aanhoudt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>