Nieuwe zware aardbeving Japan

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het noordoosten van Japan is zondagochtend opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum was in de oceaan voor het eiland Honsu op een diepte van 10 kilometer. Verschillende media zijn het niet eens over de kracht van de beving: die varieert van 7.0 tot 7.3 op de schaal van Richter. Er werd een tsunami waarschuwing afgegeven, maar die is na twee uur weer ingetrokken. Er werd een kleine tsunami van 10 tot 20 centimeter waargenomen. Berichten over slachtoffers en schade zijn er niet.

 

De werknemers van de kerncentrale van Fukushima zijn uit voorzorg geëvacueerd, maar er zijn geen berichten dat de centrale verder is beschadigd. Op 11 maart kwamen bij een zware aardbeving en de daaropvolgende verwoestende tsunami meer dan 14.000 mensen om het leven en liep de kerncentrale van Fukushima ernstige schade op.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe zware aardbeving Japan

  1. Einstein

    ik heb medelijden met de japanners

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>