Zoektocht naar bron EHEC nog altijd vergeefs

Verwoede pogingen in Duitsland om de oorzaak van de gevaarlijke darmbacterie RHEC te vinden, leverden tot nu toe niets op. Ook een nieuw spoor naar de bron van de killerbacterie is op niets uitgelopen: een restaurant in Lübeck. Daar werden 19 mensen ziek, maar er is geen spoor van de bacterie gevonden. Voorlopig blijft het gissen waar de boosdoener gevonden moet worden. Update zondagavond: een bron is mogelijk gevonden.  

 

De Duitse autoriteiten raden het eten van sla, komkommers en tomaten nog steeds af, terwijl een deskundige van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO)  het aannemelijker vindt de bron bij rauw vlees te zoeken. Duitse media speculeren nu dat biogassen de oorzaak zijn: bij de productie ervan zouden nieuwe bacteriën ontstaan. Anderen suggereren een link met de Hamburger Havenfeesten die 6 tot en met 8 mei plaatsvonden, precies een week voor de eerste ernstig zieken in een Hamburger ziekenhuis werden binnengebracht. De incubatietijd (tijd tussen infectie en eerste ziekteverschijnselen) is een week en veel ziektegevallen komen in deze Duitse stad voor. Een lichtpuntje: volgens de gezondheidsminister van Hamburg neemt het aantal nieuwe gevallen van besmetting in de havenstad iets af, ‘al is er geen reden om de algemene waarschuwingen omtrent EHEC af te blazen’, zei de minister.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>