Noodweer VS eist tientallen doden

In het zuiden van de Verenigde Staten zijn in één dag tijd zeker 77 mensen omgekomen door noodweer. Inmiddels is sprake van zeker 150 doden. Al weken trekken zware stormen, onweer, blikseminslagen, tornado’s en overvloedige regenval door staten als Alabama, Tennessee en Arkansas en laten een enorme ravage achter:  omgevallen bomen, verwoesten huizen, omgewaaide elektriciteitsmasten, overstroomde rivieren en geblokkeerde wegen.

 

Honderdduizenden Amerikanen zitten zonder stroom en talloze mensen zijn dakloos geworden. In totaal raast het noodweer over 21 staten, in een zone die zich uitstrekt van de Grote Meren tot de Golf van Mexico. De staat Alabama is met 58 dodelijke slachtoffers het zwaarst getroffen. Een kerncentrale in deze staat is uit voorzorg uitgeschakeld. In verschillende staten is de noodtoestand uitgeroepen. Daar kan de Nationale Garde deelnemen aan reddingsoperaties en die staten kunnen de federale regering in Washington aankloppen voor noodhulp.  Twee weken geleden raasden er ook al een groot stormgebied door het midden en westen van de VS en liet een spoor van verwoesting achter. Daarbij kwamen bijna vijftig mensen om het leven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>