Dodental door noodweer in VS loopt op

Het noodweer in het zuiden van de Verenigde Staten (VS) heeft tot nu toe zeventien dodelijke slachtoffers geëist. De afgelopen dagen raasden er zware stormen, windhozen en tornado’s van het midden van het land naar het zuidoosten. De meeste slachtoffers kwamen om door omgewaaide bomen. Volgens meteorologen is april de gevaarlijkste periode voor deze regio, als vochtige lentelucht in aanraking komt met de overblijfselen van koude winterlucht.

 

In het zuiden van de staat Alabama tierden zeven tornado’s rond. Ook in Mississippi woedde een tornado. In Tennessee en delen van Oklahoma was sprake van zware windvlagen en pittige regenbuien. Op veel plekken viel de stroom uit. De stormen verplaatsen zich richting North en South Carolina: meteorologen voorspellen dat die de laatste dag van de dodelijke stormen in het gebied zal zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>