Poetin noemt bewering VS onzin

De Russische president Poetin noemt het ‘volslagen onzin‘, dat het Syrische bewind chemische wapens heeft ingezet, zoals de Verenigde Staten beweren. De Amerikanen moeten eerst maar eens bewijzen voorleggen aan de VN-Veiligheidsraad, vindt Poetin. Gisteren zie de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry tijden een persconferentie dat het regime van de Syrische leider Assad chemische wapens tegen haar eigen burgers had gebruikt en dat de Amerikanen daarvan bewijzen in handen hebben. Een deel van dat bewijsmateriaal is nog geheim en wordt eerst voorgelegd aan het  Amerikaanse Congres.

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken noemt de uitspraken van Kerry ‘een wanhopige poging om een militaire aanval te rechtvaardigen’. President Obama aarzelt nog, maar het lijkt erop dat de Amerikanen aansturen op ‘een beperkte aanval’ op Syrië.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>