Gezinsleden Gaddafi in Algerije

De echtgenote en drie kinderen van Gaddafi zijn vanochtend in Algerije binnengekomen via de Libisch-Algerijnse grens: zijn vrouw Safiya, zijn dochter Aisha en zijn zoons Hannibal en Mohammed. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Algerije in een verklaring bekendgemaakt. Algerije neemt een strikt neutrale positie in bij het conflict in het buurland en heeft de Nationale Overgangsraad nog niet erkend als nieuwe machthebber van Libië. Safiya is de tweede vrouw van Gaddafi.

Mohammed (1970) is de oudste zoon en het enige kind van de eerste vrouw van Gaddafi, van wie hij na zes maanden scheidde. Mohammed was hoofd van het Olympisch comité en had grote belangen in de telecomsector. Hannibal (1976) is de vierde zoon en kwam wegens mishandeling nogal eens negatief in het nieuws. Aisha (1977) maakte deel uit van het advocatenteam van Gaddafi. Waar de Libische dictator zich schuilhoudt, is nog altijd niet bekend. Vorige week ging het bericht rond dat hij naar Algerije was gevlucht. Volgens het Italiaanse persbureau Ansa zou hij  met zijn zoon Saadi ondergedoken zitten in Bani Walid, circa honderd kilometer ten zuidoosten van Tripoli. Zijn zoon Khamis zou op weg daarheen om het leven zijn gekomen. Ansa baseert het bericht op diplomatieke bronnen in Libië.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>