Zeventigste editie Filmfestival van Cannes

Woensdag 17 mei opende de 70e editie van het Filmfestival van Cannes, het grootste filmfestival ter wereld, dat duurt tot en met 28 mei. Naast filmvertoningen is het dé plek om deals te sluiten en de laatste nieuwstjes en roddels aan de weet te komen. Achttien films dingen mee naar de hoofdprijs; de Gouden Palm. Het festival opende met de film Les fantomes d’Ismael, met een Franse sterrencast, van regisseur Arnaud Desplechin.

Donderdag beleeft de film Wonderstruck de wereldpremière op het festival, waarin actrice Julian Moor een dove vrouw speelt die in een museum werkt. Het filmfestival wordt sinds 1946 iedere derde week in mei gehouden, trekt altijd veel media-aandacht en is dan ook een must voor filmsterren en -producenten. De sterren worden in limousines tot aan de beroemde rode loper gebracht, waar honderden fans en fotografen ze opwachten. Het festival is ook beroemd om de starlets die maar al te graag halfnaakt in de branding poseren voor hordes fotografen, een traditie in Cannes. Legendarisch is het ‘debuut’ van Brigitte Bardot (‘BB’) in 1953: ze poseerde in bikini op het strand van Cannes en zette daarmee een trend voor talloze sterren en sterretjes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>